Opékání vuřtů

16.6.2017

 

K teplým dnům patří neodmyslitelně voňavý a pěkně propečený buřtík a tak se i naši klienti – letos poprvé – těšili na tento gurmánský zážitek. Počasí nám přálo – nebylo ani vedro, ani chladno a tak se dalo bez problémů sedět venku, pozorovat přípravy a krátit si dlouhou chvíli povídáním a poslechem písniček. Kolega Tomáš připravil gril, na něj se daly připravené a předem předkrájené vuřty ( spíše pražské párky) a za chvíli to začalo slibně vonět. S kolegyněmi jsme připravovaly vše potřebné – ubrousky, chléb s hořčicí a krájely jsme jídlo těm klientům, kteří mají specifické jídelní požadavky. Pro ty klienty, kteří mají jídlo mixované, nám potřebný počet zajistila paní kuchařka. Klienti začali obcházet gril a pozorovali celý proces opékání. Na všech bylo vidět, jak se jim sbíhají sliny na takovou dobrotu. Po vyzvání si chodili pro svou porci, posadili se venku u stolků a hodování mohlo začít. Imobilním klientům jsme jídlo donesli, pomohli se servírováním a ještě bylo i pár kousků na přidání. Všichni si moc pochutnali, někteří ochotní klienti pomohli s úklidem a již se těší společně na další opékání.

 

 

zpět